Kirjan loppu

Mitä hittoa kirja-alalla oikein on tekeillä?

Kolme näkyä kirjan tulevaisuudesta

with one comment

Olen viettänyt viime ajat kädet sen verran syvällä kirjaimissa, että en ole ehtinyt juuri pitää propellihattua päässä, mutta tässäpä video, joka oli vanhan postin kommenteissa (kiitos Janne). Tämä on sen verran kiinnostava, että nostan sen tähän omaksi jutukseen. Kyseessä on konsulttifirma Ideon näkemys kirjan tulevaisuudesta. Tai oikeastaan kolme näkemystä. Kahdessa ensimmäisessä on lukijuus ja konteksti kytketty toimivan näköisesti suoraan kirjan käyttöliittymään, mutta kirjan ydin on aika sama kuin ennenkin. Kolmannen kohdalla ryskyvät jo kirjan käsitteen rajat.

Mainokset

Written by Mikko Aarne

2010/10/12 klo 12:48

Kategoria(t): Uncategorized

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Se mikä monesti unohdetaan kun keskustellaan perinteinen kirja vs. sähkökirja-aiheesta on se miten moniaistinen kokemus kirjan lukeminen on. Itselleni ainakin on tärkeää lukukokemuksessa mm. paperin tunne sormissa, ääni joka kuuluu sivua kääntäessä ja paperin tuoksu. Samanlaista aistimellisuuden kokemusta sähkökirjan lukeminen ei tarjoa. Kärjistetysti ajateltuna sama kuin ajattelisi että Pariisin matkan korvaa se että katsoo netistä kuvia Eiffel-tornista ja Riemukaaresta.
    Eli kun sähkökirja häviää perinteiselle aistimellisuudessa ja käytettävyydessä, se on tarjottava tilalle jotain muuta. Hyödyntämällä esim. interaktiivisuutta, kuten tuossa kolmannessa esimerkissä. Siksi pitäisi enemmän keskittyä sen innovointiin mitä uutta sähkökirja voisi tarjota eikä runnoa markkinoille samaa ideaa uudessa paketissa. Kirjaa ei tarvitse keksiä uudestaan, mutta ehkä sähkökirja voisi ollakin jotain muuta kuin kirja.

    Satu Manninen

    2010/12/13 at 01:08


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: